ELCYKELTEST - HER ER DE BEDSTE ELCYKLER

Artikel Den Blå Avis
HER ER DE BEDSTE ELCYKLER
Uvildigt testhold giver cyklerne med hjælpemotor karakterer.
Elcykler er blevet et hit. Den lille elektriske hjælpemotor gør det let for cyklisterne at komme frem, også på cykelstier med modvind. Antallet af elcykler og forhandlere er eksploderet de seneste år. Fra starten på elcykel æraen var det næsten kun Cykelland.com, der var med på vognen, men nu har de fleste cykelhandlere elcykler på programmet. Salget var sidste år ca. 20.000, mens det i år ventes at runde de 30.000. På længere sigt venter Claus Bavnild fra Cykelland.com, at tallet lander mellem 50.000 og 70.000. Men hvilken cykel skal man vælge? Det har et uvildigt panel af unge og ældre fået til opgave til at finde ud af.

5 FORSKELLIGE CYKLER

De blev sendt ud på fem forskellige typer elcykler på en 5-10 km lang tur, hvor de skulle teste de gængse funktioner som batteri, bremse, gåfunktion og kørsel uden elmotoren slået til. De har løftet cyklen op af trapper, taget cyklen med toget, sat den op på en cykelholder på bilen, og de har været på shoppetur for at teste cykelkurven og bagagebæren.
De fem elcykler var: Giant Twist Lite, Kildemoes Classic El, Ambassador Arc, Raleigh Carlton og Elvira Madigan.
Cyklerne er vurderet på en skala fra 1 til 6, hvor seks er markedets bedste køb. Trods et okay pænt design på Ambassador er den ifølge testpanelet rigtig tung at køre både med og uden motor, og derfor dumper den i testen. De fleste af de andre el-cykler taber testen på grund af batterigarantien, der er lav i forhold til Elvira Madigan, som har en ultra-lydsvag motor og en lang batterigaranti.
Elvira Madigan er før blevet kåret af Ekstra Bladet og magasinet Gear som bedste elcykelkøb, producenten kan være stolte af endnu engang at levere et produkt i topklasse.
Elvira Madigan:
Elcykel med krankboksmotor og meget lydsvag. Den har gå-funktion (assistance til fx at komme op af kælderskakter
med cyklen). Det er en super all-round cykel, den ser tung
ud, men er meget let at køre. Den leveres med forsikringsgodkendt
lås samt lygter for og bag. Fås desværre kun i én
str. God batteriydeevne og med lang batterigaranti.
Specifikationer:
Batteri: 36 volt 10 Ah litium-ion, kører op til 100 km på en
opladning
Motor: 250W i krank
Gear: Shimano Nexus 7
Bremser: Rullebremse både for og bag
Batterigaranti: Op til 3 år
Elcykel test fra Den Blå Avis, læs hele testen her